Buurtsupport

Buurtsupport begeleidt mensen, onze deelnemers, terwijl ze aan het werk zijn. Hierdoor krijgen ze arbeidsritme, leren verantwoordelijkheden te nemen en ontwikkelen werknemersvaardigheden en zelfbewustzijn. Onze deelnemers worden begeleid door onze professionele medewerkers.

Ons doel is dat onze deelnemers een persoonlijke groei doormaken, weer volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving en indien mogelijk op termijn weer geheel of gedeeltelijk kunnen doorstromen naar de arbeidsmarkt.

Buurtsupport is inmiddels een onmisbare schakel geworden in het Sociale Domein van de gemeenten Emmen en Borger Odoorn. Ongeveer 450 mensen worden dagelijks door Buurtsupport begeleid. Een groot deel van deze deelnemers wordt bij ons geplaatst door medewerkers van Menso en de gemeente. Voor een deel zijn deze mensen ‘doorontwikkelbaar’ naar een zelfstandige positie op de arbeidsmarkt, voor een deel is deze ontwikkeling niet weg gelegd en worden deze mensen door Buurtsupport geactiveerd. Alhoewel het niet de primaire opdracht is, blijkt Buurtsupport relatief succesvol in het naar de arbeidsmarkt brengen van deelnemers en stromen regelmatig mensen door naar een betaalde baan.