“We moeten het met elkaar doen! De mensen van Buurtsupport doen zinvol werk.”

05 december 2018
“We moeten het met elkaar doen! De mensen van Buurtsupport doen zinvol werk.”

Herman G. Idema, directeur bestuurder VPB Emmen

Buurtsupport werkt al jaren voor de VPB, Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen. De VPB zorgt naast het behartigen van de belangen van haar leden ook voor de kwaliteit van de omgeving van de bedrijventerreinen in Emmen. Denk aan de openbare orde en veiligheid, duurzaamheid en bereikbaarheid. Alle zaken waar ondernemers behoefte aan hebben. Buurtsupport ondersteunt daarin.

Op het bedrijventerrein maken de mensen van Buurtsupport de bewegwijzeringsborden schoon. Op het industrieterrein Bargermeer I ruimen de mensen zwerfvuil op. In heel Drenthe worden de glascontainers van Suez schoongehouden. En zo zijn er wel meer klussen die worden uitgevoerd in opdracht van de VPB.

'We willen maatschappelijk betrokken zijn'
Herman G. Idema, directeur van de VPB Emmen: “Dat gaf in het begin wel wat wrijving binnen het ledenbestand van de VPB." Er zijn ook schoonmaakbedrijven lid van de VPB. Inmiddels staan de leden van de vereniging achter de samenwerking. “Buurtsupport doet prachtig werk en is de aangewezen organisatie om dit werk te doen. Als VPB vinden we het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Daar staan we voor en dat maken we waar. Dat past bij het werk van Buurtsupport.”

Regionale functie
“Buurtsupport is de organisatie die mensen uit het granieten bestand haalt. Mensen doen zinvol werk. Ze worden goed opgevangen en komen in een warm bad terecht. Dat is wat ik zo belangrijk vind. Het is een professioneel bedrijf met een belangrijke regionale functie, daar moeten we ons als regio dan ook hard voor maken.”

Iedereen hoort erbij
“Iedereen verdient een plek in onze samenleving en we moeten het met elkaar doen. Daar hoort ook iedereen bij. Het mooie aan Buurtsupport is dat ze niet oordelen en veroordelen. Iedereen verdient een eerste, maar ook tweede en derde kans. Want vergeet niet, het kan ook jou overkomen.”

In de toekomst blijft VPB samenwerken met Buurtsupport. “Een nieuwe opdracht zit eraan te komen en daar ben ik blij mee. Buurtsupport is een professionele organisatie. Ze doen wat ze zeggen en ze zeggen wat ze doen. Het klinkt cliche, maar je hoeft er nooit achteraan. Samen pakken we de regionale opgave op. We hebben elkaar nodig! En daar hoort iedereen bij.”

VPB Emmen is een professionele belangenbehartiger die zich inzet voor Duurzaam Veilige Bedrijventerreinen en werklocaties in de gemeente Emmen.

 

 

Terug