Wij bieden kansen door scholing

Opleidingen helpen mensen zich te ontwikkelen. Wij bieden geen standaard pakket, maar zoeken samen met medewerkers naar opleidingen die aansluiten bij hun werk- en denkniveau en bij hun interesses en motivatie.

Cursus Basisvaardigheden

Uit het introductietraject blijkt regelmatig dat mensen behoefte hebben om hun vaardigheden op het terrein van lezen, schrijven, rekenen en computergebruik te verbeteren. Zij kunnen dan een cursus basisvaardigheden volgen. Deze cursus bestaat uit tien dagdelen en bevat naast groepslessen ook individuele oefeningen aangepast aan het niveau van de medewerker. Wij geven de cursus basisvaardigheden in samenwerking met het Drenthe College.

Vaardigheidstrainingen

In samenwerking met Helicon bieden wij een aantal vaardigheidstrainingen in de groensector. Het gaat bijvoorbeeld om certificaten voor het werken met een bosmaaier of een motorkettingzaag. Ook kunnen medewerkers bij Buurtsupport een VCA training volgen zodat zij leren hoe ze veilig kunnen werken.

MBO

Een MBO-opleiding is een belangrijk instrument om door te stromen naar de reguliere arbiedsmarkt. Wij bieden in samenwerking met het Drenthe College MBO-opleidingen in de sectoren zorg en welzijn. Ook kunnen onze medewerkers via Terra Next opleidingen in de groensector volgen op MBO-niveau.
 

Erkend leerbedrijf


Wij zijn een erkend leerbedrijf voor administratieve opleidingen bij Ecabo. Voor de groensector zijn wij erkend door Aequor en voor de zorgsector door Calibris.

preload image preload image